Dom > Znanje > Sadržaj
Kako se brinuti za svilenu tkaninu
Aug 25, 2021


Svila je investicija. To je tkanina koju treba kupiti imajući u vidu dugoročnu vezu. Odabir bezvremenskih stilova i izbjegavanje brzih trendova pomoći će vam da vaši ulozi ostanu relevantni i nakon sezone. A način na koji skladištite, nosite i perete svilu također će vam pomoći u dugovječnosti života vaše svile. Zato, kada govorimo o njezi vaše svile, govorimo o cijelom pristupu od 360 °.


Svilu prodajemo između 2-3 puta više. To radimo kako biste mogli pristupiti jednoj od najstarijih i luksuznih tkanina na svijetu po pristupačnoj cijeni. Također stvaramo bezvremenske stilove koji su dizajnirani za jednostavno miješanje i slaganje s komadima koji su već u vašoj garderobi. To znači da naše boje i krojeve možete nositi s osjećajem modernosti i bez brige da će to izaći iz mode. Kupovinom visokokvalitetne tkanine poput kineske svile koja je zamišljeno izrađena od najfinije tkanine na svijetu, vaš će uloženi komad trajati duže.


Početi


Kao što naša etiketa kaže, što se tiče pranja svile, prepuštanje stručnjacima u hemijskim čistionicama apsolutno je najbolji način da produžite vijek trajanja vaše svile i zadržite njen suptilni sjaj i osjetljiv osjećaj na rukama (pogotovo ako govorimo o mrljama) ). Međutim, ako ste se ikada našli u džemu ili želite kod kuće osvježiti svilu, evo kako možete sigurno oprati svoje omiljene komade ručno.


Ručno pranje


Morate se pobrinuti da boje radite odvojeno i da pročitate naljepnicu deterdženta prije nego što ga upotrebite na svili. Riječi poput "prikladno za svilu" i "nježni" vaši su najbolji prijatelji kada je u pitanju ručno pranje svile. Izbjeljivač će oštetiti vaša svilena vlakna pa je uvijek veliko ne.


Koraci


1. Stavite svoj svileni odjevni predmet u hladnu vodu s blagim deterdžentom pogodnim za svilu.

2. Ostavite da se upije (ne više od 5 minuta).

3. Polako i nježno okrenite odjeću.


Isperite slatkom vodom


Da biste zadržali hidratiziran osjećaj, upotrijebite regenerator za tkaninu u završnom ispiranju (ili čak malu količinu regeneratora za kosu).


Dobro isperite u hladnoj vodi


Spojite svilu zajedno kako biste uklonili višak vlage (istiskivanjem svile oštetit ćete njena vlakna). Zatim ga položite i uvaljajte u ručnik kako bi upio svu zaostalu vlagu.

Položiti ravno da se osuši.


Bore i nabori


Većina bora od svile može se jednostavno isparavati, ali nemaju svi parobrod. Odličan način kuhanja na pari je objesiti svilu u kupaonici i pustiti je da se pari dok se tuširate vrućom vodom.


Ako ne možete isparavati nabore, evo nekoliko savjeta kako sigurno glačati svilu:

1. Preokrenite odjeću prema unutra i postavite peglu na laganu vatru (ili postavku svile).

2. Peglajte svilu tek kada se osuši i obavezno stavite krpu između svile i pegle.

3. Nemojte prskati ili vlažiti svilu dok peglate, možete dobiti mrlje od vode.


Vješanje i spremanje


To izbjegavajte peglanje, najbolje rješenje za vašu svilu je pohraniti je vješanjem na hladnom i suhom mjestu. Svileni naboripa je najbolje da ga ne presavijate i ne ostavljate dugo sklopljenog. Ako čuvate svilu na duže vrijeme, pobrinite se da je čista i spremljena u prozračnu vrećicu od tkanine (izbjegavajte plastične jer zatvaraju vlagu). Još jedan savjet za dugotrajno skladištenje je čuvanje svile dalje od sunca kako biste izbjegli blijeđenje boje i slabljenje vlakana. Svila je protein, to znači da može privući moljce, pa ako u vrećicu dodate prirodno sredstvo protiv moljaca, svila će vam se zahvaliti.


Relevantne industrije znanja

Srodni proizvodi